Ηλεκτρονική Έκδοση Περιοδικών του ΕΚΠΑ

ΒΚΠ ΕΚΠΑ :: Σύστημα Ηλεκτρονικής Εκδοτικής (e-Pub)


Το πληροφοριακό σύστημα ηλεκτρονικής εκδοτικής (e-Publishing ή εν συντομία e-Pub) της Βιβλιοθήκης και Κέντρου Πληροφόρησης (ΒΚΠ) του ΕΚΠΑ φιλοξενεί επιστημονικά περιοδικά για τα οποία είτε έχει την φροντίδα έκδοσης το ΕΚΠΑ (ή κάποια μονάδα του) ή έχουν εξασφαλιστεί, αντιστοίχως, τα πνευματικά δικαιώματα για την ηλεκτρονική παρουσία τους στο σύστημα (περιοδικά που δεν συνεχίζουν να εκδίδονται  ενδέχεται να περιλαμβάνονται στο σύστημα για λόγους ιστορικής πληρότητας και σημαντικότητας).

Να σημειωθεί, ότι για κάθε περιοδικό που εντάσσεται στο σύστημα e-Pub, θα πρέπει να υπάρχει μια αντίστοιχη συντακτική ομάδα που θα φέρει την ευθύνη τόσο για το περιεχόμενο των αναρτήσεων/δημοσιεύσεων/άρθρων, όσο και για την επιμέλεια και τη διαχείριση της ηλεκτρονικής  έκδοσης μέσω των κατάλληλων διαδικασιών και ροών εργασίας. Η ΒΚΠ και το προσωπικό της, αν και μπορούν να συνδράμουν συμβουλευτικά  ή τεχνικά αν χρειαστεί, δεν εμπλέκονται στη διαχείριση και επιμέλεια των περιοδικών ούτε και φέρουν ευθύνη για το περιεχόμενο αναρτήσεων/δημοσιεύσεων/άρθρων που γίνονται σε αυτά.

Αν ενδιαφέρεστε να εντάξετε ένα νέο περιοδικό στο e-Pub, θα πρέπει να καταθέσετε στην Διεύθυνση Βιβλιοθήκης και Κέντρου Πληροφόρησης, τη σχετική αίτηση.

Για γενικές πληροφορίες και απορίες περί της ένταξης ενός νέου περιοδικό στο σύστημα, μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος να απευθυνθεί στους:

  • Κώστας Βίγλας, cviglas (at) uoa.gr
  • Ασημίνα Βλαχάκη, avlaxaki (at) uoa.gr
  • Αργυρώ Φραντζή, afrantzi (at) uoa.gr

 

Η υλοποίηση του παρόντος ιστοτόπου, καθώς και η ηλεκτρονική παρουσία, η αναδρομική ψηφιοποίηση και η αναδρομική τεκμηρίωση των τριών περιοδικών που εντάχθηκαν αρχικα στο σύστημα ("Ηθική", "Παρουσία" και "Επιστημονική Επετηρίς της Φιλοσοφικής Σχολής"), έχουν συντελεστεί στο πλαίσιο της Πράξης με τίτλο «Δημιουργία Ενιαίας πλατφόρμας Ψηφιακού Αποθετηρίου και συναφών ηλεκτρονικών υπηρεσιών πληροφόρησης και ανάδειξης περιεχομένου για τη βιβλιοθήκη του ΕΚΠΑ» (κωδικός MIS 304160), του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ψηφιακή Σύγκλιση του ΕΣΠΑ 2007-2013, με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

 

Λογότυπο ΕΠ ΨΣ ΕΣΠΑ 2007-2013

Σημείωση: Αν στη δεξιά στήλη, εμφανίζεται η ενότητα "ΜΕΓΕΘΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΩΝ" κενή (λάθος) , δηλαδή χωρίς να βλέπετε πλήκτρα επιλογών κάτω από τον τίτλο (σωστό), δοκιμάστε το εξής:

  • Επαναφόρτωση/ανανέωση (reload/refresh) τη σελίδα μερικές φορές ώστε να εμφανιστούν τα πλήκτρα μεταβολής μεγέθους χαρακτήρων.

Ακολουθεί αλφαβητικός κατάλογος των φιλοξενούμενων περιοδικών: 

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Α Β Γ Δ Ε Ζ Η Θ Ι Κ Λ Μ Ν Ξ Ο Π Ρ Σ Τ Υ Φ Χ Ψ Ω Όλα

Journal of Critical Education Policy Studies

Το περιοδικό Journal for Critical Education Policy Studies (JCEPS) αποτελεί ένα έγκριτο (double-blind peer reviewed) διεθνές ερευνητικό περιοδικό.

Προβολή Περιοδικού | Τρέχον Τεύχος | Εγγραφή

Λογότυπο Κεφαλίδας Σελίδας

Theophany

Theophany Journal

Διεπιστημονική, θρησκειοψυχολογική, φιλοσοφική, ηθική και διαπολιτισμική προσέγγιση του θρησκευτικού και θρησκειακού φαινομένου.

Προβολή Περιοδικού | Τρέχον Τεύχος | Εγγραφή

Περιοδικό του Τομέα Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης (AURA)

Tο Περιοδικό του Τομέα Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης (AURA) είναι ένα διεθνές περιοδικό με σύστημα διπλής ανώνυμης αξιολόγησης, το οποίο εκδίδεται ετησίως από το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στόχος του είναι η δημοσίευση πρωτότυπων εργασιών που εστιάζουν στην αρχαιολογία, την τέχνη και τον υλικό πολιτισμό του ευρύτερου Ελληνικού κόσμου, από την απώτερη προϊστορία έως και τη σύγχρονη εποχή.

Προβολή Περιοδικού | Τρέχον Τεύχος | Εγγραφή

Επικαιροποιημένα θέματα Παθολογικής Ανατομικής

Το περιοδικό περιλαμβάνει άρθρα επικαιροποιημένης γνώσης σχετικά με την καθημερινή άσκηση της Ιατρικής Ειδικότητας της Παθολογικής Ανατομικής με παράλληλη επίδειξη και σχολιασμό πρωτότυπων παθολογοανατομικών εικόνων.

Προβολή Περιοδικού | Τρέχον Τεύχος | Εγγραφή

Κριτική Εκπαίδευση

Για την υποβολή άρθρων είναι απαραίτητο να είστε εγγεγραμμένος χρήστης (εγγραφείτε από το μενού στα δεξιά).

Για τη διαδικασία υποβολής Άρθρων Ανατρέξετε στην Ενότητα Σχετικά>Υποβολές.

Αναλυτικές οδηγίες για τη διαδικασία υποβολής υπάρχουν στο σχετικό αρχείο με τίτλο Οδηγίες Υποβολής Αρθρων στο περιοδικό Κριτική Εκπαίδευση

Προβολή Περιοδικού | Τρέχον Τεύχος | Εγγραφή

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΕΤΗΡΙΣ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Επιστημονική Επετηρίς της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών

Προβολή Περιοδικού | Τρέχον Τεύχος | Εγγραφή

Μικρογραφία: Ηθική. Περιοδικό φιλοσοφίας

Ηθική. Περιοδικό φιλοσοφίας

Η Ηθική δεν περιορίζεται στο ρόλο του περιοδικού ανακοινώσεων. Φιλοδοξεί να γίνει περιοδικό διαλόγου.

Προβολή Περιοδικού | Τρέχον Τεύχος | Εγγραφή

Παρουσία. Επιστημονικό περιοδικό του Συλλόγου Διδακτικού Προσωπικού Φιλοσοφικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών

Η "Παρουσία",  το επιστημονικό περιοδικό του Συλλόγου Διδακτικού Προσωπικού της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, δεν αποτελεί απλώς ένα προσιτό βήμα για όσους ενδιαφέρονται να ανακοινώσουν τα πορίσματα των ερευνών τους· αποτελεί, επίσης, μια ανανεωμένη και δυναμική έκδοση που προσκαλεί όχι μόνο τα μέλη του Συλλόγου μας, αλλά και μέλη της ευρύτερης πανεπιστημιακής κοινότητας και άλλους ερευνητές να παρουσιάσουν τα αποτελέσματα του ερευνητικού τους μόχθου και, έτσι, να διαμορφώσουν με την παρουσία τους τον επιστημονικό και τον ευρύτερο κοινωνικό χώρο.

Προβολή Περιοδικού | Τρέχον Τεύχος | Εγγραφή

1 - 8 από 8 Στοιχεία